25 de juny del 2008

Obertan


Desprès de veure la desfeta general que a fet França en aquesta Eurocopa, no hi ha cap dubte que haurien de fer un gran canvi generacional, això no ha d´ ocasionar cap xoc ni cap drama ja que el relleu està ben garantit amb els nous jugador que demanen màxim protagonisme, comandats per Benzema, Ben Arfa i Nasri segur que França tornarà al primer nivell.

Un altre candidat per començar aquesta nova “Révolution Française”, és sense dubte Gabriel Obertan , (26/02/1989 París) i juga al Girondins de Burdeos. És un jugador espigat amb molta traça ( 1.86cm)i té una gran Gambada,. Un davanter que pot jugar a qualsevol de les dues bandes, però tendeix a deixar-se caure a l´ esquerra, així aprofitar la diagonal cap a porteria per xutar amb la dreta , encara que amb la esquerra no és coix al contrari, en la forma de dribla i centrar en recorda al millor Riera ” Encara que espero que tingui el cap millor amoblat” a més és generós i sembla molt madur al camp, per l´ edat que té.

Amb només 19 anys ja está entra’n regularment als plans de Laurent Blanc ( el seu entrenador). Va jugar 26 partits la temporada passada (la 07/08) però 6 de titular. Sembla que la temporada que ve pot ser la seva consagració ja que de segur entrarà mes habitualment al equip titular i voldran donar-li la repercussió que pot ocasionar un jugador de les seves característiques, amb una total presència a la LIGUE 1 i demostrar al món la seva classe.

Nikon Jevtic

Aquest seria el cas més extremista de tots i realment seria un fitxatge massa anti - futbolístic, es tracta de Nikon Jevtic “el nen prodigi” segurament un dels millors jugadors joves del món.

Té 14 anys i amb 11 va fitxar per el València cf i el van poder conèixer, era molt bo, massa i tot, hi havia alguna cosa que no era normal.

La historia ès que a apartir dels 4 anys el seu germà gran al va començar a entrenar amb l´ únic propòsit de convertir-lo en una estrella de classe mundial, tal és l´extrem que mai a trepitjat una escola, la seva germana li dona classes particulars, “el nen parla tres idiomes”, i entrena un mínim de dos hores diàries. Aquet jugador nascut a Anglaterra per pares Iugoslaus, és ara mateix un dels tres millors jugadors joves “junt amb l´Argentí Eric Ledesma i el Brasiler Jean”. Al Valéncia, el director de l´ escola infantil Pep Claramunt va dir: “mai he vist un noi de 11 anys amb una tècnica igual” i realment es així el Bayern i el PSV es van interessar, però va ser el Schalke 04 qui aquet any esvara portar el gat al aigua, deixant als de Llevant amb dos pams de nassos, com si el vent de Llevant se l’ emportes tan ràpit com havia arribat. Això si, al seu germà sarà el preparador tècnic y un contracte per en Nikon nomès fins al 2009.
Aquí és on podem estar nosaltres donant la tabarra amb el prestigi de la nostre cantera i la possibilitat real d´arriba al primer equip en poc temps. Però si es tan bo, no hi ha dubte que altres equips poden posar mes cales. Però intentar-ho no costa res, abans de que el noi es torni una Super estrella. Al 2009 o mai.

24 de juny del 2008

Gabriel Torje


Que Romania està creixent, això ès evident, amb jugadors com Nicolita, Radu i Mitea, però n´hi ha un jugador que fa somiar i amb sort està apunt d´ esclatar.
Gabriel Andrei Torje (22-11-1989) Nascut a Timisoara, Romania.
No serè jo qui descobreixi res de aquet jugador, però ja que és el primer que escric al Blog no vull deixar escapar l´oportunitat de parlar de segurament una de les grans futures joies d´ Europa.

Només té 18 anys, però fa un temps que sona amb força, Va començar a jugar al CFR TIMISORA, de seguida va anar al Politehnica Timisoara 06/07, (per cert equip entrenat per George Hagi) i a l` any i mig ja el va fitxar el Dinamo de Bucarest equip actual. Juga tant de davanter, mitja punta o com a volant, i tot ho fa amb la cama dreta.

És un jugador molt ràpit amb una verticalitat sorprenent, en carrera sembla que tingui la pilota enganxada als peus amb una goma, que ja voldria Arteaga, això amb una altura de 170cm fa que per als defenses sigui com parar una Gallina plena de greix. Te un Xut potentíssim de llarga distancia i ja comença a llançar faltes al Dinamo, però te la pega que cara a porteria ara mateix sembla una mica en Maxi a les seves dos primeres temporades. Un altre plus al seu favor, es molt bo donant assistències, conjuntament amb la seva velocitat i visió de joc, ja es un dels màxims assistents de la seva lliga.

Sembla que estigues parla’n del Kun o Messi, ara mateix clar que no però qui sap algun dia. Segurament per nosaltres ara seria complicat fixar-lo, però fa un any no hauríem tingut massa problemes.
Us imagineu aquet paio al nou estadi corren imparablement impulsat per el nostre alè, això si que seria un fixatge il·lusionant, i a mes asseguraríem un gran jugador, amb un futur mes que prometedor.